«Подiлля» Хмельницький

Футбольний клуб
spacer
Наступний матч
Чемпіонат України. Друга ліга
20 серпня 2016 року о 18.00
СК "Поділля"
spacer
spacer
team - team
"Поділля"
Хмельницький
 
"Кремінь"
Кременчук
spacer
spacer
online від ПФЛ
spacer
 
 

Турнірна таблиця

Чемпіонат України
Друга ліга
Команда I В Н П М О
1 Інгулець-2 3 3 0 0 9-1 9
3 Рух 3 3 0 0 9-1 9
3 Мир 3 2 1 0 4-1 7
4 Кремінь 2 2 0 0 3-0 6
5 Тепловик 2 1 1 0 8-2 4
6 Балкани 3 1 1 1 6-3 4
7 Реал Фарма 3 1 1 1 7-5 4
8 Енергія 3 1 1 1 7-5 4
9 Нива-В 3 1 1 1 5-5 4
10 Кристал 3 1 1 1 3-3 4
11 Перлина 2 1 0 1 3-2 3
12 Металург 3 1 0 2 3-4 3
13 Суднобудівник 3 1 0 2 2-4 3
14 Поділля 3 1 0 2 4-7 3
15 Нікополь-НПГУ 3 0 1 2 2-7 1
16 Іллічівець-2 3 0 0 3 1-11 0
17 Арсенал-Київщина 3 0 0 3 0-15 0
 
spacer
» Картина "Припливли" - не Репіна, а "Поділля"? (Оновлено)

Отримувач: благодійна організація «Подільський фонд допомоги українській армії».
Банківські реквізити: р/р 26009524495500 в АТ «Укрсиббанк» м. Харків, МФО 351005, ЄДРПОУ 39351791.
Призначення платежу: безповоротна фінансова допомога (або добровільне пожертвування) на потреби української армії.

Картина "Припливли" - не Репіна, а "Поділля"? (Оновлено)

Як вже хочеться зимових футбольних канікул... І бажання лише виникає через те, що хочеться, щоб взимку всі проблеми "Поділля" вляглися. Але чи доживе команда до цього? Зараз важко дати чітку відповідь, але та інформація, яка пролунала на останній сесії міської ради - шокує! Ось, цитуємо дослівно витримку з матеріалу про сесію, розміщену на

http://www.bili-plyamy.org.ua/articles/0-9...da49d6e83915ca2 :
"Відповідний акцент міська рада зробила у давній проблемі стосовно місцевої футбольної команди. За висновками спеціальної комісії, яку очолював Вадим Ружицький, у взаємовідносинах футбольного клубу “Поділля” і міста були негативні особливості. Як виявилось, міська рада не є засновником клубу, тобто він не має статусу міського клубу. Його фінансування здійснювалося фактично, з порушенням законодавства щодо сплати місцевих податків і зборів. Кошти використовувалися неефективно. З усього виходить, що надалі міська рада неправомочна фінансувати футбольний клуб. Якою буде його подальша доля, влада міста визначить разом з обласною владою".
Отож, ми знову, як мобільні телефони, в режимі очікуваня...

А тепер слідує більш розгорнутий опис ситуації ...

Олє! Олє! Олє!
Депутати міської ради вирішують долю Футбольного клубу «Поділля»
Чи матиме місто власну футбольну команду?

 
Футбольний клуб “Поділля” за останні два роки приносить хмельничанам як радість перемог, так і гіркоту поразок. Проблеми з фінансуванням футбольного клубу, чутки, й не тільки, про порушення й недоліки в роботі. Все це безжалісно впливає не тільки на гру спортсменів, але й на їх моральний стан і фізичну підготовку. Футболісти хмельницької команди стали заручниками ситуації.
  Напевно, мешканці міста пам’ятають публікації в ЗМІ про “інновації” попередньої влади з фінансуванням ФК “Поділля”. Неодноразово звучали звинувачення і на адресу самого екс-мера Хмельницького Миколи Приступи за лобіювання інтересів приватних структур, які “опікуються” проблемами розвитку футболу на Хмельниччині.
 
Під час виборчих перегонів кандидат на посаду мера міста, голова Красилівської райадміністрації Віктор Вікарчук вперше виступив на сесії міської ради та на шпальтах місцевих газет, розповідаючи про порушення   фінансування футбольного клубу “Поділля”. На жаль, в 2005 році депутати не захотіли про це й слухати. Мало хто з депутатів підтримував “активіста”, списуючи його дії на добре сплановані “політичні технології”. Вибори закінчились і новий депутатський корпус все ж таки вирішив прояснити ситуацію навколо “ФК „Поділля”. Новообраний мер міста Сергій Мельник 2 жовтня 2006 року підписав розпорядження № 257-р про створення робочої групи, яка провела аналіз статутних документів Асоціації “Футбольний клуб “Поділля”, товариства з обмеженою відповідальністю “ФК „Поділля” та нормативних регіональних актів , якими передбачено фінансування Асоціації “ФК “Поділля”.
 
На четвертій сесії Хмельницької міської ради 31 жовтня голова комісії, депутат міськради Вадим Ружицький, ознайомив присутніх з результатами   перевірки. Відповідно до інформації про результати перевірки фінансово - господарської діяльності Асоціації “Футбольний клуб Поділля , встановлено наступне . Громадська організація Асоціація “Футбольний клуб Поділля (далі – Асоціація) сворена та зарєєстрована в 2000-му році. Її засновниками є громадяни Вознюк Іван Степанович, Вешко Валерій Іванович та Швець Володимир Федорович. Зараз Асоціація є співзасновником ТОВ „Футбольний клуб „Поділля” . ТОВ «Футбольний клуб «Поділля» (назву ТОВ „Футбольний клуб „Красилів ” змінено на ТОВ „Футбольний клуб „Поділля”) є юридичною особою, метою діяльності якої є розвиток   і популяризація футболу серед   населення району, області, країни, проведення масових спортивно-оздоровчих заходів. З метою зміцнення позиції футбольного клубу „Красилів” у Професійній футбольній лізі, гідного представлення інтересів області у Всеукраїнських змаганнях з футболу серед професійних клубів Першої Ліги, протоколом зборів учасників ТОВ „Футбольний клуб „Красилів” Асоціацією прийнято учасником   ТОВ «Футбольний клуб «Красилів» та передано Асоціації частку в статутному фонді товариства в розмірі 0,01% (!), що в грошовому вираженні становить 0,3 гривні.
 
Станом на 27 липня 2004 року статутний фонд ТОВ „Футбольний клуб „Красилів” становив 11 800 гривень і був поділений на частки, розмір яких для кожного з учасників становив: Арсенюк Петро Іванович – 38% (4484 гривень), Арсенюк Олександр Іванович – 38% (4484 гривень), СП ТОВ „Арсенюк-Штефанік” – 23,99% (2831,7 гривень), АФК „Поділля” – 0,001% (0,3 гривні).
  Саме наприкінці 2005 року Віктор Вікарчук розпочав активно шукати правду щодо законності фінансування футбольної команди і заявив про те, що команда належить не місту, а є приватною. Після гучних заяв Вікарчука сталося диво, і в статутному капіталі ТОВ „Футбольний клуб „Поділля” з’явились нові нулі та відсотки. Судіть самі: станом на 23 січня 2006 року статутний капітал ТОВ „Футбольний клуб „Поділля” становив вже 1 180 000 гривень, розподіл яких проведено наступним чином: Арсенюк Петро Іванович – 0,38% (4484 гривень), Арсенюк Олександр Іванович – 0,38% (4484 гривень), СП ТОВ „Арсенюк-Штефанік” – 0,24% (2832 гривень), АФК „Поділля” – 99% ( 1 168 200 гривень).
 
Зараз Асоціацією не внесено жодних коштів до статутного фонду ТОВ „Футбольний клуб „Поділля”.
 
На підставі рішень сесії міської ради протягом 2000-2006 років ринки ЗАТ „Сардонікс” та ТОВ „ВВК Поділля-2” звільнялись від сплати комунального та земельного податків   та ринкового збору, а вивільнені кошти спрямовувалися на розвиток міської футбольної команди „Поділля”.
 
Після аналізу цього рішення було з’ясовано наступне: приймаючи ці рішення, міська рада помилково керувалась низкою статей Законів України. Ці статті дійсно регулюють питання щодо надання пільг, тобто повного або часткового звільнення суб’єктів господарювання від сплати місцевого збору. У випадку прийняття певних рішень сесії, підприємства (ринок „Сардонікс”, ринок „ВВК Поділля-2”) не звільнялися від сплати місцевого збору, ніякі пільги не надавались, оскільки вони зобов’язані були всі кошти ринкового збору перераховувати поза бюджетом на утримання футбольної команди.
 
Частиною 1 статті 1 Закону України „Про систему оподаткування” та   статті 1 Декрету Кабінету Міністрів України „Про місцеві податки і збори” ринковий збір віднесений до місцевих зборів.
 
Таким чином, прийнявши рішення про спрямування коштів ринкового збору, які надходять від суб’єктів підприємницької діяльності, що здійснюють торгівлю на ринках підприємств, на утримання футбольної команди „Поділля”, міська рада перевищила надані їй державою повноваження та примусила вказані підприємства порушувати законодавство.
  На декілька рішень міської сесії в період з 2001 по 2006 роки винесені протести прокуратури міста Хмельницького. Зазначені протести не задоволені.
 
Враховуючи результати та аналіз проведеної перевірки, встановлено:
   
1)     Міська рада не є засновником (співзасновником)   Асоціації „Футбольний клуб „Поділля”, ТОВ „Футбольний клуб „Поділля”.
    
2)     При прийнятті зазначених вище рішень, міська влада допустила наступні порушення:
       
- змінила статус місцевого збору, трансформувавши ринковий збір у фінансову допомогу;
      
- звільнила від сплати ринкового збору неналежного платника – адміністрацію ринків, при тому, що платниками ринкового збору є суб’єкти, які здійснюють торгівлю на ринках;
       
- звільняла від сплати земельного податку в частині, що перераховується до державного бюджету;
       
- втрутилася у фінансово-господарську діяльність підприємств.
  
3)     Виконуючи прийняті міською радою рішення, ринки порушили законодавство про сплату місцевих податків і зборів.
 
Робочою групою також було перевірено використання коштів, відповідно затвердженого кошторису, громадською організацією Асоціація „Футбольний клуб „Поділля”. Виявлено ряд зауважень щодо їх цільового використання. Найпитомішу вагу складають витрати на заробітну плату (39,2% від загальної суми витрат); нарахування на заробітну плату; автопослуги, в тому числі, в Красилові; учбово-тренувальний процес; харчування (Красилів); оренда спортивної бази (Красилів); проживання футболістів (Красилів). Загальна сума вищезазначених витрат за перше півріччя 2006 року склала 1823,6 тисячі гривень, що становить 89,5% всіх витрат за даний період. Крім того, слід зазначити, що Асоціацією укладено цілу низку договорів, згідно актів виконаних робіт, до відшкодування пред’явлено витрати без складання калькуляції собівартості.
 
До прикладу, на оплату послуг зв’язку було витрачено 10,7 тисячі гривень без ПДВ, з них Хмельницькому ЦОСПП – 7,4 тисячі гривень, в тому числі доступ до мобільного зв’язку – 6,1 тисячі гривень, тоді як за розмови по місту лише – 0,2 тисячі гривень, міжміські розмови – 0,9 тисяч гривень... Що цікаво: часто були випадки, коли тривалість однієї розмови по мобільному телефону перевищувала 7-20 хвилин.
 
Виявляється, цікаво дізнатися, як витрачаються бюджетні кошти!
 
Голова комісії Вадим Ружицький зауважив, що вищезгаданий звіт дехто намагався значно „скоротити”. Можливо, задля того, щоб не всі факти та цифри, зазначені в результатах перевірки були б оприлюднені.
 
Що ж до долі футболістів хмельницької команди, то „серед членів команди „Поділля” лише один може вважатись за документами хмельничанином”, – зазначив пан Ружицький.
  Перші кроки до „наведення порядку” зроблені. Висновки робити не нам. Це прерогатива компетентних органів. Можливо, найближчим часом команда отримає належне фінансування, почне впевнено вигравати та матиме статус міської, а не приватної. А хмельничани з гордістю казатимуть: “Наш Футбольний клуб “Поділля” – найкраща команда України”.
Джерело: газета "Подільскі новини" №32 від 3 листопада 2006 року.

 

При використаннi матерiалiв сайту посилання на сайт обов'язкове!
Шановний користувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ввійти на сайт під своїм ім'ям.
  • Не подобається
  • 0
  • Подобається
  • 15 серпня 2008 18:55
  • эт точно!!!! Спасибо! !
^
  • Не подобається
  • 0
  • Подобається
  • 6 листопада 2006 16:46
  • Тут два варіанти.
    1. Показати привселюдно "гріхи" попередників, а себе в ролі борця за справедливість. І якщо на цьому справа завершиться, то так воно і є.
    2. Але якщо після цього справді наведуть лад, узаконять фінансування, то, вважаю, з такими людьми у "Поділля" майбутнє є.
^
  • Не подобається
  • 0
  • Подобається
  • 5 листопада 2006 23:11
  • Слишком много букв, нииасилил
^
  • Не подобається
  • 0
  • Подобається
  • 4 листопада 2006 20:11
  • нет слов!!!! Картина как всегда черно-белая
^
  • Не подобається
  • 0
  • Подобається
  • sanpalm

  • 3 листопада 2006 16:46
  • Наша пісня гарна нова ...
    Когда толк-то наведут????
^
Інформація
Користувачу, що знаходиться в групі Гості, не можна залишати коментарі в даній новині.
 

Попередній матч

Чемпіонат України. Друга ліга
14 серпня, Нікополь
team 3:0 team
spacer
Нікополь-НПГУ
Нікополь
 
"Поділля"
Хмельницький
 
 

Погода у м.Хмельницький

Погода
Погода у Хмельницькому

вологість:

тиск:

вітер:

 
 

У вигляді календаря

«    Серпень 2016    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

У вигляді списку

Серпень 2016 (10)
Липень 2016 (20)
Червень 2016 (16)
Травень 2016 (12)
Квітень 2016 (11)
Березень 2016 (8)