«Подiлля» Хмельницький

Фанатський куточок
spacer
Наступний матч
Чемпіонат другої ліги України
?, Початок ?
Хмельницький, СК Поділля
spacer
spacer
team - team
"Поділля"
Хмельницький
 
"Поділля"
Хмельницький
spacer
spacer spacer
 
 

Турнірна таблиця

Першість області
Прем'єр-ліга
Команда I В Н П М О
1 Збруч 14 14 0 0 39-11 42
2 Случ 13 9 2 2 35-15 29
3 Полонія-ДЮСШ№1 14 6 2 6 24-28 20
4 Дунаївці 13 5 3 5 14-12 18
5 Поділля 14 3 6 5 14-17 15
6 Енергетик 14 3 3 8 16-25 12
7 Славута 14 2 3 9 11-25 9
8 Перлина-Поділля 14 2 3 9 15-35 9
Згідно рішення КДК, Перлині-Поділля зараховано технічну поразку в матчі з МФК Славута.
 
 

Опитування

Чи буде "Поділля" у наступному сезоні у другій лізі?


 
 
spacer
» Сергій Сапешко: «Я лиш майстер спорту СРСР»

Отримувач: благодійна організація «Подільський фонд допомоги українській армії».
Банківські реквізити: р/р 26009524495500 в АТ «Укрсиббанк» м. Харків, МФО 351005, ЄДРПОУ 39351791.
Призначення платежу: безповоротна фінансова допомога (або добровільне пожертвування) на потреби української армії.

Сергій Сапешко: «Я лиш майстер спорту СРСР»

Сергій Сапешко: «Я лиш майстер спорту СРСР»

Династія Сапешків добре відома в подільському футболі. Ігор Миколайович і Юрій Миколайович Сапешки і в кам’янецькому спочатку «Буревіснику», а потім «Поділлі» пограли і в хмельницькому «Динамо» пограли, і між собою в перехідних матчах 1960-1964 грали. Тоді як молодший брат Ігор грав у нападі «Поділля», старший – Юрій грав в обороні «Динамо». Але найбільших успіхів у футболі все ж досяг Сергій Юрійович Сапешко або просто Сапєха - прізвисько, яке мав Сапешко і йому приємно коли до нього так звертаються. Він встиг пограти і в обороні, і в нападі…

- Сергію Юрійовичу, де ти народився?
Сергій Сапешко: «Я лиш майстер спорту СРСР»- Народився я Кам’янці-Подільському, але в два роки ми з батьками переїхали до Хмельницького, тому що мій батя грав тут за «Динамо» з 1960 року.

- У твого батька був брат, теж футболіст…
- Так. Був цікавий епізод, коли в 1962 році в перехідних іграх у складах різних команд з Кам’янця і Хмельницького грали дядько Ігор Сапешко і батько Юрій Сапешко.

- Які види спорту тобі подобались в дитинстві?
- Мені подобався футбол і хокей. Свою доньку я назвав в честь видатного хокеїста Валерія Харламова №17 збірної СРСР. Але почав грати у футбол. До речі, спочатку стояв на воротах.

- А хто навчав тебе азам футбола?
- Я самоучка. В дворі на вул. Кам’янецькій, біля будинку №50 ганяв футбол до 12 років. Вчився в 16-й школі. А потім поїхав в Київ в РШІСП. Там тренером був В.Ф. Качанов. Після закінчення спортінтернату Михайло Коман запросив мене до себе в дубль київського «Динамо». Ще в юнацькій збірній СРСР потоваришував з Володею Безсоновим. До речі, в цьому році на товариському матчі з ветеранами «Динамо» зустрічались з ним.

- Першою командою Сергія Сапешка в дорослому футболі стала «Хвиля»?
- Відіграв два роки, а потім волею долі опинився в сімферопольській «Таврії». За мною вже давно стежив Анатолій Заяєв і забрав до себе.

- В «Таврії» заграти не вдалося?
- В Сімферополі команда грала в першій лізі. Там були старші футболісти за 30 років і в основу було пробитись надзвичайно важко. Тож після розмови з Анатолієм Миколайовичем вирішив поїхати додому. Заяєв наполягав, щоб я поїхав в Севастополь в «Атлантику», але і там і в Хмельницькому друга ліга була, тому повернувся додому.
Майже одразу подзвонив Євген Лемешко, він мене добре знав ще з того часу, як мій батько у нього за «Динамо» грав, і каже: «Що робиш? Давай збирай сумку і до мене в Харків.»


- Там зразу ти став гравцем основи?
Сергій Сапешко: «Я лиш майстер спорту СРСР»- Мені добре вдавалось постачати нападників м’ячами, викладався повністю на полі. В Лемешка по-іншому було неможливо.

- Суворим був?
- Звичайно. Його не цікавило, що ти робиш за футбольним полем, але в матчі повинен грати докінця. Як тільки бачив, що хтось забрав ногу, одразу замінював.

- В 1979 році прийшов час йти в армію?
- Так. Відслужив два роки. Потім пропонували однокімнатну квартиру, щоб я лишився. Але трудова була в Харкові, тому повернувся в «Металіст». Крім того, Євген Пилипович подзвонив і сказав, що мене в Харкові чекає двокімнатна квартира.

- Сергію Юрійовичу, як ти став майстром спорту?
- В «Металіста» був гарний сезон і ми дійшли до півфіналу кубка. За це і дали. Але якби не випустив мене Лемешко у тому матчі з московським «Спартаком», майстра би не дали. Не дивлячись навіть на те, що я грав в чвертьфіналі, інших кубкових матчах.

- Як повернувся додому?
- Взимку 1982 року, після того, як вийшли в вищу лігу, ми поїхали на збори, а там в першому ж товариському матчі отримав травму коліна… Зразу відчув, що всередині наче все обірвалось і зрозумів, що треба робити операцію. Але лікарі сказали, що може так пройде, давай подивимось. Накололи мене і до квітня ще грав за дубль, а в вищій лізі так і не зіграв жодного матчу. Тоді мені зробили операцію. І після того був вдома, в квартирі і дивився по телевізору, як «Металіст» грає. Потім не витримав і кажу до Євгена Пилиповича, що грати не граю, а зарплату отримую, тому поїду додому. Він з розумінням поставився. Я обміняв квартиру в Харкові на таку ж в Хмельницькому. Тут пройшов обстеження і переніс ще одну операцію.

- Сергію Юрійовичу, в наступному сезоні ти став кращим бомбардиром «Поділля».
Сергій Сапешко: «Я лиш майстер спорту СРСР»- Мене поставили в напад і почав забивати. До речі, свій найкращий гол я забив нашому Аліку Сиваку (нині – покійному). В першому матчі сезону ми на виїзді грали з вінницькою «Нивою».

- І як був забитий гол?
- Пасемчук №2 прострілив в штрафний майданчик, а я прийняв закрив очі і не роздумуючи правою вдарив. Повернувся і пішов. У мене ж права нога для того, щоб ходити, на педалі тиснути laughing А тут підбігають всі, обіймають. Виявилось, що попав у дальню дев’ятку laughing

- На виїзді нічия з «Нивою» – непоганий початок сезону…
- Та всі в команді почали казати, що взяли очки в Вінниці, а у них був тренером Юхим Школьников і вони вважались фаворитом, то будемо в лідерах. А я казав всім: Заспокойтесь, нам просто пощастило. Так воно і вийшло laughing.

- Чи були якісь курйозні моменти у футбольній кар'єрі?
- Моментів таких вистачало...От наприклад, пригадується, грали ми в Івано-Франківську на новому стадіоні "Рух" в тому ж році. Перед матчем я щей наспір з нашим начальником команди С.Л. Сосіним (нині покійним) сказав що переможемо. По ходу гри ми пропустили першими - з пенальті, в 2-му таймі відігралися, теж з пенальті. Матч вже ішов до завершення, і ось наш Льоня Горбієвський пройшов по флангу і навісив у штрафну, мяч можна сказати сам знайшов мою голову і опинився у сітці. А після гри підходить до мене Юрій Аванесов (він тоді працював у "Прикарпатті") і каже: «Сапєха, що ж ти наробив, ти ж без роботи мене залишив...»

- Сапєха, а яка музика тобі подобалась?
- Мені різна. З іноземних, то Beatles, Rolling Stones, Deep Purple, Lead Zeppelin.

- Тепер зрозуміло, чому у тебе така шевелюра була постійно.
- Чому?

- Ліверпульська четвірка з такими зачісками ходила, крім того ти ж схожий з Полом Маккартні.
- Та ні. Пол Маккартні – сер. А знаєш чому? Тому що його нагородила королева орденом Британської імперії, а я лиш майстер спорту СРСР laughing.

- Тоді хто твій найулюбленіший футболіст?
- Мені завжди подобався Йоган Кройф. Зараз подобається Мессі.


- Хто з учасників минулого чемпіонату світу тебе здивував: команди з латинської Америки чи з Європи?
- Мене здивували Чілі і Коста-Ріка своєю командною грою. Збірну Нідерландів витягнув Робен. Шкода, що Мессі не виграв фінал. Але тактики гри в «Барселоні» і збірній Аргентини відрізняються, тому і Ліонель так не виглядав, як наприклад, при Гвардіолі в своєму клубі.

розмовляв Віктор Зарванський і Вадим Василишин
При використаннi матерiалiв сайту посилання на сайт обов'язкове!
Шановний користувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ввійти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Користувачу, що знаходиться в групі Гості, не можна залишати коментарі в даній новині.
 

Попередній матч

Чемпіонат області. Прем'єр-ліга
7 листопада, Білогір'я
team 3:0 team
spacer
"Перлина-Поділля"
Білогір'я
 
"Поділля"
Хмельницький
 
 

Погода у м.Хмельницький

Погода
Погода у Хмельницькому

вологість:

тиск:

вітер:

 
 

У вигляді календаря

«    Квітень 2016    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

У вигляді списку

Березень 2016 (8)
Грудень 2015 (1)
Листопад 2015 (4)
Жовтень 2015 (5)
Вересень 2015 (5)
Серпень 2015 (9)