«Подiлля» Хмельницький

Футбольний клуб
spacer
Наступний матч
Чемпіонат України. Друга ліга. Група А
13 серпня 2017 року о 18:00
Хмельницький, СК Поділля
spacer
spacer
team - team
"Поділля"
Хмельницький
 
"Буковина"
Чернівці
spacer
spacer
online від ПФЛ
spacer
 
 

Турнірна таблиця

Чемпіонат України
Друга ліга. Група А
Команда I В Н П М О
1 Агробізнес 5 5 0 0 12-4 15
2 Скала 5 4 0 1 10-2 12
3 Прикарпаття 5 4 0 1 12-6 12
4 ФК Львів 5 3 1 1 11-4 10
5 Нива-В 4 2 2 0 6-1 8
6 Нива 4 1 2 1 3-2 5
7 Поділля 5 1 1 3 3-9 4
8 Буковина 3 1 0 3 7-11 3
9 ФК Тернопіль 4 0 0 4 2-9 0
10 Арсенал-Київщина 3 0 0 3 0-7 0
11 Полісся 4 0 0 4 0-11 0
 
 

Друзі



Turfmapp.com - знайди місце та компанію для гри в футбол.
 
spacer
» "Минула розмова": Микола Федорко

"Минула розмова": Микола Федорко

"Минула розмова": Микола Федорко
Такі події інколи примушують пригальмувати швидкий біг часу і замислитися над істинними цінно­стями життя, в тому числі футболь­ного. Цей невеличкий нарис - да­нина поваги не тільки класному спортсмену недавнього минулого, а можна й сказати перспективно­му тренеру професійних команд. Це проста журналістська подяка людині з великої літери, яка більше десятка років вірою і правдою слу­жила професіональному та й масо­вому футболу Хмельниччини.

Микола Федорко народився у місті Бахмач, Чернігівської об­ласті. Мав чималі досягнення у юнацькому, юніорському футболі. Тому й не дивно, що вже у п'ят­надцятирічному віці був запроше­ний у головну команду Чернігів­щини - «Десна». Уболівальники старшого та середнього покоління розуміють, що значило тоді - в ра­дянські часи - потрапити до скла­ду команди майстрів: друголіговська першість СРСР легко мог­ла дати фору тим змаганням, де зараз грає «Десна». Коли прийшов час віддавати військовий борг ве­ликій Батьківщині Микола Федор­ко був у складі команди «СКА» (Київ). Наступні три роки наш ювіляр провів у «Хіміку» (Сєвєродо­нецьк), де пройшло його остаточ­не становлення, як професіонала спорту №1. І ось настав 1993-ий рік. Це був час, коли доля звела Миколу з нашим рідним краєм. Як покаже життя Хмельниччина ста­ла для нього долею, і в спортивно­му, і в особистому житті. Футбол­ку «Поділля» (Хмельницький) ге­рой нашої публікації вперше одягнув у 1993-му році.

Говорить Заслужений тренер України Юрій Аванесов: «Коли я прийняв ко­манду всередині 1993-го року Микола Федорко вже був про­відним гравцем основного скла­ду подолян. Він дуже здібний футболіст, який сумлінно і відпо­відально відносився до роботи. Для тодішньої Хмельницької ко­манди він приніс дуже багато користі. Справжній професіо­нал. Не дивно, що за короткий час Микола став взірцем для інших, зокрема молодих спорт­сменів».

До слів нашого іменито­го тренера додамо, що визнання швидко прийшло до М. Федорка. Незабаром колектив, який, до речі, ходив всередині 90-их років у ліде­рах першої ліги України, довірив Миколі капітанську пов’язку. В сезоні 1995-96-ого років настає зірковий час нашого ювіляра, як бомбардира. Хоча грав він у се­редній лінії, тоді Микола п’ятнад­цять разів вражав ворота супер­ників. За підсумками сезону Феде­рація Футболу України включила Федорка до п’ятірки кращих гравців ліги.

"Минула розмова": Микола Федорко

За «Поділля» (Хмельницький) Микола грав до 2000-го року з не­величкими перервами. Попри ста­тус класичного хавбека він забив 34-и м’ячі. Це другий показник за всю новітню історію Хмельниць­ких команд майстрів. Разом з Ге­оргієм Магріані, Ігорем Тимощу­ком, Андрієм Будником, Русланом Кострицьким, Олександром Порицьким герой нашої публікації стояв біля витоків футбольного клубу «Красилів». Красилівчаним на початку 2000-их років більш, ніж гідно, презентували футболь­ну честь Хмельниччини на всеук­раїнській арені.

Тодішній настав­ник ФК «Красилів» Богдан Ігоро­вич Блавацький говорить: «Микола Федорко - один з найтехнічніших футболістів, яких доводилося бачити. Його манера дій із вмінням мислити на фут­больному полі, багато в чому співпадала з моїм бажанням по­будови гри. Він - справжній про­фесіонал, який принесе ще чима­ло користі нашій улюбленій грі. Дай Бог, щоб це сталося не тільки в команді «Кримтеплиця» (прим. автора - у згаданому колективі наразі М. Федорко працює трене­ром), а й на Хмельниччині...».

Коли Микола завершив кар’єру професіонального футболіста, він не­абияку користь приніс й масовому Хмельницькому футболу, своїм при­кладом, тренуванням аматорських команд. У багатьох спортсменів-аматорів доводилося запитувати щодо кращих наставників. Як правило, відповідь була: «Федорко!!!». Нажаль, місцева система обліку, відбору та за­лучення тренерів до роботи з хороши­ми колективами відсутня взагалі. Тому і не дивно, що талант Мико­ли Федорка знайшов свою вимогу в далекому Криму. Та ще й в ко­манді, яка є справжнім «порушни­ком спокою», а то й грозою авто­ритетів першої ліги. Йдеться про «Кримтеплицю» з Молодіжного (пригород Сімферополя).

Газета «СЛ+» зв'язалася з юві­ляром з нагоди ювілею...

- Миколо, як почуваєте себе у віці «два по двадцять»?
- Чудово! У клубі, де працюю на­разі створені всі умови для твор­чої, плідної роботи. Є сили фізичні, психологічні, щоб проявити себе на благо українського футболу.

- Чи є в Ваших планах тре­нерська робота на Хмельнич­чині?
- Тут не все залежить від мене. На Хмельниччині, яка стала для мене рідною, повна невизначеність із найближчим майбутнім профес­іонального футболу. Чекатимемо стабільності. Нехай вже визначить­ся вища влада у державі. Може й тоді і Хмельницькі можновладці за­бажають створити серйозну коман­ду високого рівня. Будемо надіяти­ся на краще. За мною особисто не затримається.

А завершити цей нарис хотілося б словами Юрія Аванесова: «Знаю Миколу Федорка, як чудову лю­дину і хорошого сім’янина. Разом з дружиною вони виховують сина Артема та доньку Вероніку. Хочу побажати йому та сім'ї великого людського щастя. І процвітання тренеру - Федорку!!!»
Ну, що тут ще можна додати! З ювілеєм тебе, справжній «лицарю» шкіряного м’яча!
Редакція газети «СЛ+» при­єднується до численних привітань і щиро вірить, що у Хмельницько­му професійному футболі незаба­ром збільшиться кількість поряд­них людей, на кшталт, нашого юв­іляра.

Газета «Спортивний лідер +» лютий 2010 року №19. Матеріал Віктор Котов
При використаннi матерiалiв сайту посилання на сайт обов'язкове!
Шановний користувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ввійти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Користувачу, що знаходиться в групі Гості, не можна залишати коментарі в даній новині.
 

Попередній матч

Чемпіонат України. Друга ліга
9 серпня, Хмельницький
team 2:0 team
spacer
"Поділля"
Хмельницький
 
ФК "Тернопіль"
Тернопіль
 
 

Реклама

 
 

У вигляді календаря

«    Серпень 2017    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31  

У вигляді списку

Серпень 2017 (4)
Липень 2017 (5)
Червень 2017 (2)
Травень 2017 (4)
Квітень 2017 (9)
Березень 2017 (11)