«Подiлля» Хмельницький

Фанатський куточок
spacer
Наступний матч
Чемпіонат другої ліги України
?, Початок ?
Хмельницький, СК Поділля
spacer
spacer
team - team
"Поділля"
Хмельницький
 
"Поділля"
Хмельницький
spacer
spacer spacer
 
 

Турнірна таблиця

Першість області
Прем'єр-ліга
Команда I В Н П М О
1 Збруч 14 14 0 0 39-11 42
2 Случ 13 9 2 2 35-15 29
3 Полонія-ДЮСШ№1 14 6 2 6 24-28 20
4 Дунаївці 13 5 3 5 14-12 18
5 Поділля 14 3 6 5 14-17 15
6 Енергетик 14 3 3 8 16-25 12
7 Славута 14 2 3 9 11-25 9
8 Перлина-Поділля 14 2 3 9 15-35 9
Згідно рішення КДК, Перлині-Поділля зараховано технічну поразку в матчі з МФК Славута.
 
 

Опитування

Чи буде "Поділля" у наступному сезоні у другій лізі?


 
 
spacer
» "Минула розмова": Сергій Кучеренко

Отримувач: благодійна організація «Подільський фонд допомоги українській армії».
Банківські реквізити: р/р 26009524495500 в АТ «Укрсиббанк» м. Харків, МФО 351005, ЄДРПОУ 39351791.
Призначення платежу: безповоротна фінансова допомога (або добровільне пожертвування) на потреби української армії.

"Минула розмова": Сергій Кучеренко

"Минула розмова": Сергій Кучеренко

- Сергію Петровичу, будь ласка, декілька слів про Ваші перші кроки у футболі...
- Народився я 22 серпня 1961 року в місті Одеса, відповідно є вихован¬цем одеського футболу. У вісім років пішов займа¬тись улюбленим видом спорту до СДЮШОР «Чорноморець». Тоді набором у спортшколу при команді вищої ліги СРСР «Чорноморець» (Одеса) займався Олександр Руга. Згодом ми тренувались під керівництвом Георгія Кривенка. Це чудова людина, тренер з великої літери, який виховав багатьох відомих футболістів. Наприклад, Андрія Вороніна - одного із яскравих лідерів теперішньої національної збірної України. А тоді, в кінці 60-их років, він вчив нас, юнаків-початківців у футболі, не тільки його азам, але й любові. А ще він наголошував, що лише наполегливим, цілеспрямованим, само-відданим посміхнеться удача.

- Команди, в яких Ви грали в юності, досягали вагомих результатів?
- Команди, які створював Кривенко, завжди були представлені на найвищому рівні. Серед моїх однолітків було багато футболістів, які мали великий ігровий потенціал. Можу згадати кандидата в юнацьку збірну Радянського Союзу Володимира Гуталюка чи, наприклад, Олега Євстратова, що наразі є асистентом арбітра вищої ліги України. Юнаки СДЮШОР «Чорноморець» були стабільними учасниками фінальних частин юнацьких 'першостей СРСР. Двічі, в місті Ан-гарськ, що неподалік озера Байкал, та в Єревані одесити вибороли «срібло». Ми мали хорошу ігрову практику, зустрічаючись із однолітками з московського «Динамо», ташкенського «Гіахтакора», єреванського «Арарату» та інших хороших команд.

- За яких обставин Ви дебютували на офіційному рівні?
- Це було в 1978 році. Ми ще навчалися у випускному класі СДЮШОР «Чорноморець», коли були запрошені на оглядини у дубль вищоліговської команди. Але закріпитися у резерві головної команди Одеси було вкрай важко. По-перше, висока конкуренція. По-друге, тодішні тренери віддавали перевагу при-їжджим футболістам, вважаючи, що одеситів завжди можна залучити до «Чорноморця». Згадую лише один період - середину 80-их років, коли у дублі грало багато місцевих вихованців - Жекю, Скрипник, Буланкін, Смортрич, Романенко. Тоді головним тренером одеських резервістів був Віктор Прокопенко. Через рік трохи пограв за херсонський «Кристал» і отримав запрошення в аматорський колектив на Тернопільщину.

- Ви маєте на увазі «Ниву» (Підгайці)?
- Саме так. Цю команду, яка заявилася для участі в аматорській першості УРСР, прийняв Михайло Дунець. Якщо мені не зраджує пам'ять, це був його тренерський дебют. Але «Нива» грала на межі 70-80-их років з успіхом. Місцеве керівництво створило для цієї команди хороші умови. «Нива», яку згодом переведуть до Тернополя, виростила цілу плеяду відомих майстрів шкіряного м'яча: Ігоря Яворського, Романа Мацюпу, Андрія Чернишова, Ігоря Біскупа, Володимира Венгриновича. Згодом ця група футболістів пограла у багатьох командах другої ліги першості СРСР.

- Знаю, що у Вашій футбольній біографії був невеличкий епізод виступів за Хмельницьке «Поділля». Чому не склалося у цій команді?
- Це було у 1980 році. На одеському стадіоні «СКА» мене зустрів Володимир Козеренко і повідомив, що є пропозиція від Хмельницького «Поділля». Головний тренером «Поділля» тоді був Володимир Онисько, а провідними гравцями - Валентин Елінскас, Михайло Середюк, Леонід Пасімчук, Микола Табачук, Юрій Черенков. Навесні пройшов збори із «Поділля» на Закарпатті і був прийнятий у команду. Першість того олімпійського року ми почали непогано: нічия на виїзді, перемога вдома. Особисто я грав ліберо, а Ю.Черенков - переднього центрального захисника» На жаль, у Хмельницькій команді виник конфлікт, деталі якого, даруйте, я не розкажу. Але головного тренера зняли з посади. Тямущі люди підказали, що треба команду покинути. Я знову повернувся до Підгайців.

- Більша частина Вашої біографії, як гравця, пов'язана із кіровоградською «Зіркою». Як ви там опинилися?
- Фінал аматорської першості УРСР по футболу 1981 року проходив у Харкові. Путівку до другої ліги союзних змагань завоював тамтешній «Маяк». Але після цих змагань на гравців «Ниви» з'явився попит. Михайло Дунець із групою футболістів поїхали у Павлоград. Мені надійшли пропозиції із Житомира, Сум, Черкас. У сімферопільську «Таврію» запрошував сам Анатолій Заяєв. ...Але я обрав «Зірку». її тодішній другий тренер Валерій Польовий сказав: «Сергію! Я з тобою п'ять разів їздив, поки привіз у Кіровоград!»

- Довелося і в Росії пограти?
- Так. У 1984 році, після закінчення Московської вищої школи тренерів, на стажуванні у «Зірці» був тренер Віктор Ступак. Тоді він приймав команду «Сєвєр» (Мурманськ) і запропонував мені переїхати на північ. Я погодився і в складі «Сєвєра» почав готуватися до першості СРСР у 1985 році. Саме тоді і довелося взяти участь у доволі цікавому турнірі. Його проводило товариство «Спартак» у столиці Росії. Зібралося 18 команд. У своїй підгрупі ми не пустили у фінал «Спартак» (Владикавказ). А потім розігрували головний приз разом із столичним, рязанськими і тамбовськими спартаківцями...

- Неважко здогадатись, який із «Спартаків» переміг...
- Дійсно, ми посіли четверте місце. Але враження, яке я отримав від протистояння із московським «Спартаком» Костянтина Бєскова, незабутнє. Такі
прізвища, як Дасаєв, Радіонов, Гаврилов, Ярцев, коментарів особливих не потребують. Але найбільше вкарбувалась у пам'ять гра нападника Федора Черенкова. Неординарний, непередбачуваний, з досконалим дріблінгом...


- А щодо кращого матчу у Вашій кар'єрі?
- Це було в серпні 1984 року, коли «Зірка» (Кіровоград) приймала чернівецьку «Буковину». Тоді гра у мене виходила, як ніколи. Зробив дві резуль-тативні передачі, з яких партнери забили м'ячі. Так вийшло, що це був мій День народження. Після цієї зустрічі дружина подарувала мені перстень.

- Як завершилась Ваша кар'єра як діючого футболіста?
- Це було за станом здоров'я у 1989 році. Навесні у складі «Зірки» їздив на збори. Відчув загострення старої хвороби і повідомив тодішньому тренеру Іштвану Шандору, що я повертаюсь до Одеси.

- Чим займались у подальшому?
- Декілька років займався приватним бізнесом. Став допомагати новій спортивній школі в Одесі, яку започаткував мій перший тренер Георгій Кривенко. В одній із груп юнаків школи тренувався мій син - Сергій. Із 1999 року і сам почав тренувати юних футболістів.

- У Вашому фотоархіві є фотокартка, на якій Ви стоїте поряд із Зінедіном Зіданом...
- У 2000 році наша школа взяла участь у міжнародному турнірі у Франції, який проходив під егідою родини Зіданів, Почесним гостем там був Зінедін Зідан. Ось і вдалося «зупинити щасливу мить». До речі, я ще у колекції маю вимпел з його автографом. Це дійсно, як на мене, найяскравіший футболіст світу останнього десятиліття.

"Минула розмова": Сергій Кучеренко- Після першого кола першості України по футболу сезону 2004-2005 років Хмельницьке «Поділля», образно кажучи, «лягло на дно» турнірної таблиці. Як Ви не побоялись очолити такий колектив?
- Не секрет, що певний період часу я працював у «Поділлі» тренером - селекціонером, і в команді грало достатньо футболістів, рекомендованих мною. Це Покаринін, Гайдаржі, Євстафієв, Бугайчук, Рудий. А ще ж був ряд хороших футболістів з «Красилова - Оболоні» - Будник, Воловик, Боровков, Панчук, Кучеренко-молодший. Боязні не було. Мені, скоріше, допоміг життєвий досвід, бо тренерського не було. Вдалося добре укомплектуватися. Підсилили «Поділля» Нікітенко, Вітвіцький, Венчак, Піддубний. Ми були об'єднані одною метою - зберегти «прописку» у першій лізі. Згодом ми це зробили.

- Сергію Петровичу, що для Вас є цих більш ніж півтора року на чолі «Поділля». Які його матчі під Вашою орудою запам'яталися найбільше?
- По-перше, це величезний досвід. Бо «Поділля» - це моя перша команда майстрів, як головного тренера. По-друге, навички вирішувати багато питань по «Поділлю» самому, ні на кого не розраховувати. На жаль, зараз таке життя. Але, в цілому, вважаю стратегічний напрямок роботи тренерського штабу вірним. Чому? Є позитивні результати. Весною-літом 2005 року «Поділля» видало шостий результат у лізі. У минулій першості ми фінішували сьомими. Добре стартували у теперішніх змаганнях. Показово також, що на гравців «Поділля» є попит серед команд вищої ліги та потужних фінансово команд першої ліги. Наприклад, у вищій лізі Латвії грає І. Покаринін. Закріпився у дублі донецького «Металурга» Сашко Воловик.
Тепер щодо матчів. Запам'яталася нічия 2:2 вдома з алчевською «Сталлю» 27 квітня. Без шести гравців основи ми не поступилися лідеру. Як не дивно, але згадується поразка 1:2 вдома від луганської «Зорі» Незважаючи на поразку, наші уболівальники стоячи нам аплодували і вигукували «Молодці!». Це дуже приємно.


- Будь ласка, декілька слів про гру Вашого сина?
- Я завжди прагнув, щоб Сергій був особистістю на футбольному полі, наголошуючи, що межі вдосконаленню немає. Він має такі позитивні якості, як неординарне мислення, непогану техніку роботи з м'ячем. Він виконавець всіх стандартів у команді. Два роки поспіль стає найкращим бомбардиром колек-тиву. Недоліки. Найбільший - це небажання примусити себе працювати у відборі. На жаль, після останніх фінансових колізій у «Поділлі» Сергій, як і багато інших футболістів, має проблеми з мотивацією.

- Будь ласка, декілька слів про Вашу сім'ю...
- Надійний тил має важливе значення у житті будь-якої людини. Коли я був футболістом, моя дружина Тетяна була скрізь поряд зі мною - у Кіровограді, Рязані, Одесі, інших містах. Наразі більше змушені спілкуватись у телефонному режимі. І до сьогодні з її боку є повне розуміння особливостей роботи тренера футбольної команди майстрів. Маю і доньку - Віолетту. Вона теж цікавиться футболом, постійно шукає інформацію про «Поділля» в Інтернеті.

- І наостанок. Який головний урок Вам підніс його величність футбол?
- Ніколи не поступатись принципами. У футболі буває усяке, багато спокус. Але якщо обрав свою лінію, то треба її дотримуватись завжди!

Газета «Спортивний лідер +» 24 серпня 2006 року №26. Матеріал Віктор Котов
При використаннi матерiалiв сайту посилання на сайт обов'язкове!
Шановний користувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ввійти на сайт під своїм ім'ям.
  • Не подобається
  • 0
  • Подобається
  • А а мене символ епохи матч з Ігросервісом в червні 2006 року. Гра відбувалась досить пізно - о 18-30 за зливи, і довелось у другому таймі вмикати світло (на моїй пам'яті востанні для футбольних матчів). Можливо через джерело фінансування ця команда мною особливо негативно сприймалась. Довго тримався рахунок 1-1 і десь за 15 хвилин до кінця Ігор Покаринін забив гол і "Поділля" перемогло 2-1.
    Ще пригадується матч із зорею в 2004-му під час Помаранчевої Революції, коли диктор оголошував рішення Верховної Ради. Але наша команда тоді програла... Були часи.
^
  • Не подобається
  • 0
  • Подобається
  • Хотілося поставити інтерв'ю Леоніда Іщука, в якого нещодавно був день народження, і який також грав в "Поділлі" і тренував його, але в "Спортлідері+" такого інтерв'ю не було, тому взяли інтерв'ю іншого легендарного футболіста і тренера нашої команди

    --------------------
^
  • Не подобається
  • 0
  • Подобається
  • vova

  • 18 січня 2014 14:01
  • Як не дивно, але згадується поразка 1:2 вдома від луганської «Зорі»
    Тогда заря выигрывала у всех, и вышла в высшую лигу.
    А почему так решили вспомнить этого тренера?
^
  • Не подобається
  • 0
  • Подобається
  • 18 січня 2014 12:18
  • Хороші часи були!!!
^
Інформація
Користувачу, що знаходиться в групі Гості, не можна залишати коментарі в даній новині.
 

Попередній матч

Чемпіонат області. Прем'єр-ліга
7 листопада, Білогір'я
team 3:0 team
spacer
"Перлина-Поділля"
Білогір'я
 
"Поділля"
Хмельницький
 
 

Погода у м.Хмельницький

Погода
Погода у Хмельницькому

вологість:

тиск:

вітер:

 
 

У вигляді календаря

«    Квітень 2016    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

У вигляді списку

Березень 2016 (8)
Грудень 2015 (1)
Листопад 2015 (4)
Жовтень 2015 (5)
Вересень 2015 (5)
Серпень 2015 (9)