spacer
rss
 
 
«Подiлля» Хмельницький
Фанатський куточок
   
spacer Наступний матч
Чемпіонат Хмельницької області
18 жовтня Хмельницький
Початок о 16.00
spacer
spacer
team - team
spacer
"Поділля"
Хмельницький
 
"Горинь"
Ізяслав
spacer
spacer spacer
 
spacer
point Реєстрацiя point Нагадати пароль?
Логiн: Пароль:
spacer
spacer
spacer
Турнiрна таблиця
Першість області
Прем'єр-ліга
Команда I В Н П М О
1 Случ 14 12 0 2 42-15 36
2 Збруч 13 11 2 0 29-7 35
3 Поділля 15 9 4 2 21-10 31
4 Дунаївці 14 8 2 4 27-16 26
5 Атланта 14 6 3 5 20-18 21
6 Горинь 15 5 2 8 16-29 17
7 Енергетик 15 4 3 8 19-24 15
8 Полонь 15 2 3 9 12-34 9
9 Полонія 15 2 2 11 12-33 8
10 Славута 14 1 3 10 11-23 6
spacer
spacer
spacer
spacer
{slinks}
spacer
spacer
Добавить свое объявление
Загрузка...
spacer
spacer
Отримувач: благодійна організація «Подільський фонд допомоги українській армії».
Банківські реквізити: р/р 26009524495500 в АТ «Укрсиббанк» м. Харків, МФО 351005, ЄДРПОУ 39351791.
Призначення платежу: безповоротна фінансова допомога (або добровільне пожертвування) на потреби української армії.
Леонід Пасемчук: У Хмельницькому став своїм
spacer
Леонід Пасемчук: У Хмельницькому став своїм

- Леоніде Анатолійовичу, розкажіть про себе, як Ви потрапили у футбол, з чого все починалось…
- Народився я 7 жовтня 1954 року в Тернополі. Як і всі хлопчаки бігав тоді в дворі з м’ячем. Навчався у школі №6 і коли був у 6-му класі, товариш з яким ганяли м’яча у дворі – потяг мене з собою на тренування, так я й записався до ДЮСШ, де й тренувався до закінчення 9-го класу. Першим тренером у мене був Зіновій Петрович Савіцький. По амплуа грав як нападник. В 1971-му році попав у Київ до РСШІ. Там тренувався під керівництвом Рєзніка та Ідзковського. В 1972-му році виступав за юнацьку збірну України, яка брала участь у всесоюзній Спартакіаді, ми в фіналі обіграли грузинів 1:0. В збірній я грав на позиції півзахисника.

- Як склалась подальша футбольна доля після інтернату?
- Перед заключними екзаменами, наша команда їздила до Німеччини на такий собі неофіційний Чемпіонат Європи. Там виграли групу і у фіналі зустрілися з турками, важко, але перемогли 2:1. Це була третя перемога поспіль нашої команди на цьому турнірі, тож красивий великий Кубок назавжди приїхав у Київ. Приїхали з-за кордону, здали екзамени й більшість з нашої групи потрапила до структури київського Динамо. Поступав в київський інститут фізкультури, але останнього екзамену не здав… В столиці грав за дублюючий склад київського до кінця 1972-го року, де фактично відіграв все друге коло.

- Згадайте, хто з Вами грав в той час у складі киян, хто згодом може став знаменитим…
- О… там багато було зірок, ті ж Олег Блохін та Леонід Буряк, яких вже до основи підпускали, потім ще Саша Дамін, Олег Серебрянський, Юрій Ковальов, Віталій Кондратов, Валік Жуков, Славік Головін.

- За киян Вам вдавалось відзначитись голом?
- Ні, в Києві якось не склалось. А от в збірній України відзначився. Згадую, грали ми матч на базі в Конча-Заспі з основною збірною СРСР, яка проводила там підготовчі збори, зокрема виділявся тоді в головній команді Толік Коньков і на воротах Валерій Рудаков. Так от мені вдалось пробити Рудакова, правда матч ми програли (1:2).

- І потім Ви повернулись додому, де грали за місцевий «Будівельник»?
- Так, я приїхав до дому, до батьків, а в той час подзвонив тренер тернополян Леонід Родос і запропонував залишитись. Він сам зв’язався з Києвом і вирішив всі питання щодо переходу. Я з командою провів підготовчі збори і відіграв повністю два сезони, правда вже на позиції правого захисника. Я був молодий, з запалом, то носився по всій «бровці».

- Яка причина такої невдалої гри тернополян в той час, як наслідок в 1974-му – передостання сходинка в турнірній таблиці…
- Важко зрозуміти причину. Гравці були хороші – Завальнюк, Данилюк, Лазуркевич, Міщишин, також з Бучача з Петром Івановичем Савчуком приїхала група молодих гравців, що здобували перемоги в «Золотому колосі». Почались не зрозумілі моменти з фінансуванням. Мабуть в багатьох не вистачало мотивації, а з цього й самовіддачі такої як потрібно. Після закінчення сезону-74 гравців відправили у відпустку, а потім зібрали й повідомили що команда більше не гратиме. Всі зразу ж порозходились в інші колективи. Я, Міша Завальнюк, Вася Кузьминський, Отелло Зан та Костя Шульга перебралися до Хмельницького.

- Леоніде Анатолійовичу, Ви стали своїм у Хмельницькому…
Леонід Пасемчук: У Хмельницькому став своїм

- Мабуть так, адже два роки підряд (1975-76) я був №1 на позиції правого захисника у списку 22-ох кращих футболістів України серед команд другої ліги. На цій позиції я відіграв аж до 1986 –го року, коли в команді головним тренером став Іштван Секеч, він перевів мене на позицію заднього захисника. Взагалі в структурі «Поділля» відпрацював до 1990 року.

- Ви отримали звання майстра спорту. Коли це сталося і за що саме?
- Дійсно, в 1986 році я отримав звання майстра спорту. Тоді було таке правило, якщо в одній команді відпрацював 10 сезонів, тобто за вірність клубу – отримуєш звання «майстер спорту».

- Яких досягнень команда домоглась у цей період?
- Якраз 1986 –ий рік міг бути для «Поділля» визначним. Ми не погано стартували і після першого етапу зайняли 2-е місце в групі й були одними з претендентів на підвищення у класі. Та в другому колі почались незрозумілі дії суддів, нас «посадили» на свисток, було багато втрачено в закулісних іграх. Як підсумок ми фінішували восьмими. Наступного сезону під керівництвом братів Секечів в Хмельницькому зібралась ще потужніша команда, судіть самі: Юрчишин, Валенко і Саулевич які пройшли школу «Карпат», Аргудяєв з Москви, Кісера з «Пахтакора» та в підсумку ми піднялись лише на сходинку вище.

- Можете згадати свій перший гол за Поділля»?
- Це було в 1976-му році, вдома ми приймали одеський СКА. Одесити тоді були на хорошому рівні. Костя Шульга відкрив рахунок, Міша Завальнюк подвоїв, а насамкінець Вітя Чумак подав кутовий і я з ближнього кута головою в дальню дев’ятку завершив розгром (3:0).

- Ви в «Поділлі» так і завершили кар’єру гравця?
- Ні, загалом я активно грав аж до 40-ка років. До 1990 був в «Поділлі», наприкінці вже як тренер-селекціонер, потім ще пограв в аматорських колективах – «Зоря» Хоростків, «Іскра» Теофіполь (як граючий тренер) та «Адвіс» Хмельницький, з яким здобув путівку з аматорського футболу в другу лігу України, і в 1994 році завершив кар’єру гравця.
Леонід Пасемчук: У Хмельницькому став своїм

В «Адвісі» до певного часу було все на досить високому рівні. Уявіть, команда аматорів, і кожного літа гравцям із сім’ями забезпечували повноцінний відпочинок біля моря. Згодом почались затримки з виплатами заробітної плати, хоча керівник заводу цього й не знав, а через певний час команда припинила існування.

- Леоніде Анатолійовичу, невже за стільки років відданих Хмельницькому не надходило пропозицій Вам перейти в інші, більш-відомі клуби?
- Звичайно були. В 1976 році я навіть одне коло відіграв у донецькому «Шахтарі», правда в основі не вдалось заграти, хоча в заявки потрапляв. Тоді за донеччан грали такі відомі постаті в футболі, як Яремченко, П’яних, Соколовський, Кондратов, Старухін… А попав туди після збору в Кривому Розі збірної другої ліги, за яку мене визивали. Там мене й примітили донецькі селекціонери, хоча підходили й з «Дніпра», «Чорноморця», запорізького «Металурга». Разом з «Шахтарем» їздив тоді у Німечину, Угорщину.

- Невже не було перспектив залишитись в Донецьку?
- Чому ж, я мав там і далі грати, ми збирались до вильоту в чергове турне, а я ж молодий був і так захотілось додому… Взяв білет на потяг – і поїхав додому. Потім були проблеми із заявкою, мені ж сказали що не буду ніде грати, не давали добро на продовження виступів за «Поділля». Тоді тренером був Роберт Саркісов, він сам їздив у Донецьк і вирішив якимось чином це питання.

- Чи не жалкуєте, що не повернулись у Донецьк?
- Це вже згодом зрозумів що прогавив свій шанс. А тоді я був зовсім молодим… Потім ще було запрошення з львівських «Карпат» в 1979-му році, практично одразу після мого одруження. Я проживав у Хмельницькому в гуртожитку. Тож поїхав до Львова, там мені запропонували умови й надавали квартиру. Я повернувся у Хмельницький і кажу, так і так, буду переходити. На другий день мене визивають і говорять: «Ось тобі квартира, залишаєшся в нас». Так я й далі зостався в Хмельницькому.

- Леоніде Анатолійовичу, по завершенні кар’єри футболіста невже відійшли від футболу?
- Не зовсім. Перші чотири роки працював ще дитячим тренером у профсоюзі, починалось все добре, а згодом почалось… потрібно було просити батьків дітей, щоб здавали кошти на м’ячі, потім на поїздки на турніри, а я такого не любив і покинув цю сферу. Ще десь років сім був лайнсменом у чемпіонаті Хмельницької області.

- Не траплялось «отримувати на горіхи» від невдоволених вболівальників?
- Ні (сміється – прим.авт), ми судили коректно, ніяких непорозумінь не виникало. В багатьох матчах працював разом зі мною «золотий свисток» - Ігор Хіблін та інший відомий арбітр - Василь Бурмич.
Леонід Пасемчук: У Хмельницькому став своїм


- Зараз часто можна почути звинувачення в «здачі» матчу тощо, чи було щось подібне в часи Ваших виступів як футболіста?
- Всякі були випадки, і тренери могли дати вказівку «як потрібно грати», і гравці окремі могли тренера «підставити».

- Яка оплата була у футболістів в той час?
- Стандартно була ставка трьох категорій 160, 130 і 110 карбованців і за перемогу 40 карбованців. Коли отримав звання «майстра спорту» то ще добавилось 10 карбованців. У «Шахтарі» ставка була 250, 210 і 150 карбованців.

- Якийсь курйозний випадок можливо став незабутнім?
- Їхали ми з виїзду після матчів у Севастополі та Керчі, а в мене наступного дня заплановане весілля. Перед в’їздом в Одесу зупинились на кілька хвилин, там мене й забули. А я у в’єтнамках, небритий, а то вересень місяць, під ранок – холодно. Машин немає. А тут їде автобус з чернівецькою командою (в нас були з ними спарені виїзди), підібрали мене, сміються. Через пост передали на інший, що так і так, загубили футболіста. То на виїзді мої вже чекали, ніхто не спав, всі зі сміхом, а мені зовсім не смішно.

- Чи були у Вас кумири серед футболістів, улюблені команди?
- Раніше вболівав лише за київське «Динамо», зараз останні роки за «Барселону». З гравців подобалась гра Трошкіна, пізніше Дем’яненка.

- Як Ви повернулись у Тернопіль?
- Так склалось, що дружина поїхала в Італію, а я залишив квартиру доньці, а сам повернувся туди, звідки й пішов. Маю внука, правда наразі він цікавиться заняттями з гітарою. Вже вісім років як я знову в Тернополі. До цього року ще трохи бігав у футбол із своїми ровесниками, але зараз здоров’я вже не дозволяє.

- Що ж, Леонід Анатолійович, з 60-річчям Вас вітаємо! Лантух радості бажаємо. Будьте дужі і проворні, по-козацькому моторні, з хлібом щедрим на столі, з добрим словом у душі!

Віталій Попович, Віктор Зарванський (газета «Номер один»).


 
Шановний вiдвiдувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ввiйти на сайт пiд своїм iм'ям.
ballКоментарi (0)  ballРоздрукувати
При використаннi матерiалiв сайту посилання на сайт обов'язкове!

Інформація
alert 
Користувачу, що знаходиться в групі Гості, не можна залишати коментарі в даній новині.

spacer
Попереднiй матч
spacer
spacer 11 жовтня Славута
Першість Хмельницької області
spacer
spacer
team 0:1 team
spacer
ФК "Славута"
 
"Поділля"
Хмельницький
spacer
spacer   spacer
spacer
 
gismeteo
Ї®Ј®¤  •¬Ґ«м­ЁжмЄЁ© Їа®Ј­®§ Ї®Ј®¤Ё ­  5 ¤­iў
spacer
spacer
spacer
spacer
Loading...
spacer
spacer
Партнерская программа для русскоязычных сайтов

Украинская Баннерная Сеть
spacer
Головна    |    Клуб    |    Команда    |    Iгри    |    On-line's    |    Файли    |    Фан-рух    |    Спiлкування    |    Лiнки
rss
spacer
© 2005-2008
Фанатський куточок "Подiлля" Хмельницький
spacer
При використаннi матерiалiв сайту посилання на сайт обов'язкове!
хостинг от freehost.com.ua
spacer
spacer spacer
img
spacer
spacer
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона
spacer
spacer
spacer
{fotik}