«Подiлля» Хмельницький

Футбольний клуб
spacer
Наступний матч
Чемпіонат України. Друга ліга
1 жовтня 2016 року
spacer
spacer
team - team
"Поділля"
Хмельницький
 
"Інгулець-2"
Петрове
spacer
spacer
online від ПФЛ
spacer
 
 

Турнірна таблиця

Чемпіонат України
Друга ліга
Команда I В Н П М О
1 Рух 4 3 0 0 13-4 12
2 Інгулець-2 4 3 1 0 9-1 10
3 Кремінь 3 3 0 0 5-0 9
4 Балкани 4 2 1 1 7-3 7
5 Енергія 4 2 1 1 8-5 7
6 Кристал 4 2 1 1 6-5 7
7 Мир 4 2 1 1 4-3 7
8 Тепловик 3 1 1 1 8-3 4
9 Реал Фарма 3 1 1 1 7-5 4
10 Нива-В 4 1 1 2 5-6 4
11 Нікополь-НПГУ 4 1 1 2 5-7 4
12 Суднобудівник 4 1 1 2 2-4 4
13 Перлина 3 1 0 2 5-5 3
14 Металург 4 1 0 3 6-8 3
15 Поділля 4 1 0 3 4-10 3
16 Іллічівець-2 4 1 0 3 5-13 3
17 Арсенал-Київщина 4 0 0 4 2-19 0
 
 

Друзі



Turfmapp.com - знайди місце та компанію для гри в футбол.
 
spacer
» «Будуємо ФК Поділля за європейською системою»

Отримувач: благодійна організація «Подільський фонд допомоги українській армії».
Банківські реквізити: р/р 26009524495500 в АТ «Укрсиббанк» м. Харків, МФО 351005, ЄДРПОУ 39351791.
Призначення платежу: безповоротна фінансова допомога (або добровільне пожертвування) на потреби української армії.

«Будуємо ФК Поділля за європейською системою»

Євген Бейдерман з наставником та гравцем Поділля

Місто Хмельницький майже три роки поза професіональним футболом України. Колишній клуб, Динамо (Хмельницький), знявся по ходу чемпіонату 2013/2014 з другої ліги. Боязкі спроби відродити футбольну команду з прицілом під всеукраїнський рівень довгий час залишалися безрезультатними, але зараз Поділля отримало атестат на участь у другій лізі і планомірно готується до сезону 2016/2017.

 

Щоб дізнатися, як йдуть справи Поділля, ми звернулися до президента клубу Євгена Бейдермана. Його розповідь нас здивувала - настільки, що в кінці довелося називати його «футбольним романтиком».

 

«За два з половиною місяці провели аж 43 спаринги»

 

- Євгене Станіславовичу, щодо вашого клубу було багато різної інформації. Наприклад, раніше говорили, що головним тренером буде Микола Федорко, зараз - що ним стане володар Кубка УЄФА Богдан Шершун. Розкажіть, хто ж на сьогоднішній день очолює Поділля?

 

- Головний тренер на сьогодні - Віталій Вікторович Балицький. Це колишній футболіст, який свого часу грав за Поділля, ЦСКА, Волинь і безліч інших українських і зарубіжних клубів, був капітаном молодіжної збірної України. Дебютував він у мене спочатку як дитячий тренер ДЮФК Поділля. Тепер ось настав час спробувати себе в команді майстрів. Допомагає йому Олександр Сергійович Ірклієнко - теж колишній гравець ЦСКА.

 

- А хто сформує основу команди, це будуть переважно місцеві вихованці?

 

- Перше, що потрібно сказати - цей клуб я створив 7 років тому, разом з ДЮФК Поділля. І саме на базі наших випускників була створена ця команда. Часу з того моменту пройшло, може, і трохи, але ми вирішили йти за європейською системою. Спочатку дитячий футбол, а вже потім - команда майстрів. Протилежних прикладів вистачає. У нас в країні, на жаль, частіше за все зараз роблять навпаки: спочатку команда майстрів, а потім гарантійні листи.

 

- У такому разі, в яких турнірах брало участь Поділля до того, як перейти під прапори професіоналів?

 

- Брали участь в аматорській першості України, грали на чемпіонат області. Крім цього, зіграли досить багато товариських матчів. За два з половиною місяці провели аж 43 гри. У нас в команді молоді хлопці. Їм необхідна практика. Ось і намагаємося дати її в якомога більшому обсязі.

 

- Ніхто не награв стільки, похвально. А як у новачка другої ліги йдуть справи з інфраструктурою: чи є місце для тренувань і в якому стані сьогодні стадіон?

 

- Полотно на центральному стадіоні залишає бажати кращого. Хоча сама арена в хорошому стані. Тренуємося ми там же - інших місць для цього поки немає.

 

- Коли ваші попередники - хмельницьке Динамо - догравали свої останні сезони у другій лізі, окремі матчі їм навіть доводилося грати в Красилові, тому що центральний стадіон області раптово йшов на реконструкцію. Чи є тоді гарантія, що весь чемпіонат вдасться провести на рідному стадіоні?

 

- Знаєте, в нашій країні гарантій навіть на завтрашній день ніхто не дає. Тому, загадувати наперед ніхто не стане.

 

- Тоді давайте з'ясуємо гарантії команди: чи зможе вона сама пройти без збоїв весь сезон? Чи не зніметься чи з турніру достроково?

 

- А ось це я вам можу гарантувати напевно. Ми сім років граємо в ДЮФЛ, і за цей час у нас не було жодного невиїзду. Відкрию секрет: коли ДЮФК Поділля грав у вищій лізі юнацького чемпіонату України, задоволення це було, я вам скажу, подорожче, ніж витрати на другу лігу. По-перше, в ДЮФЛ виступають чотири команди. В одному турі дві грають удома, інші дві - на виїзді. Тут досить порівняти, що таке один виїзд по другій лізі, і що таке, скажімо, поїздка в Ужгород двох юнацьких команд. Це в цілому 40 дітей плюс тренери.

ФК Поділля перед стартом в чемпіонаті аматорів

«На наш турнір в Хмельницький прибули Маккабі, Шахтар, БАТЕ, Спартак»

 

- Цікаво, а як ви самі прийшли в футбол, і як виникла ідея спонсорувати спочатку дитячу, а тепер і дорослу команду?

 

- Почалося все в 2010 році. До мене звернувся Микола Вікторович Шершун, батько колишнього футболіста Дніпра і збірної України Богдана Шершуна. Він запропонував мені взяти під свою опіку школу ДЮФК Поділля. Ситуація тоді була важкою. Питання стояло руба: або я забираю школу, або вже завтра через накопичені борги та зобов'язання її просто закриють.

 

Сіли з другом, все підрахували. Вийшов бюджет 18,5 тисяч гривень на рік. Це всього по півтори тисячі в місяць. Думаю: ну які проблеми? У підсумку, витратили 800 тисяч ... Другий рік - 1 мільйон 800 тисяч. Взагалі, школа спочатку була в жалюгідному стані. Та й обдурили мене. Сказали, що там 300 дітей. На повірку виявилося всього 38.

 

З командою 2000 року народження я відразу відправився на турнір в Барселону. Подивився, як все це відбувається в Європі. Крім Барселони, побували ще в дитячій академії Мілана. Для себе зрозумів: нічого надприродного там немає. Те ж саме можна зробити і у нас. Цим по приїзду і зайнявся. Провів іміджеві турніри - треба сказати, напевно, найсильніші в Україні. У 2012 році помер директор школи Гриневич. Ми з ним дуже дружили, він був директором моєї школи. І в честь нього я вирішив провести меморіальний турнір. Зібрали солідний склад учасників. У нас грали Маккабі (Хайфа), БАТЕ донецький Шахтар, Спартак. Запросили чемпіонів своїх країн по 2000 роком народження. Іміджеві турніри проводили, в першу чергу, щоб заявити себе. Щоб нас знали. Працювали рік за роком.

 

Зараз у нас займається футболом вже 462 дитини. Є інтернат, в якому діти вчаться і проживають. Наші команди по ДЮФЛ два роки відіграли в «вишці», після чого вилетіли до першої ліги. На наступний сезон ставимо завдання підвищення в класі. Під команду майстрів мені потрібна тільки вища ліга, сильніші і якісні випуски. Цього року хлопці 2001 року народження посіли за своїм віком перше місце в чемпіонаті України. Перед ними стоїть завдання сформувати команду для першості Прем'єр-ліги U-19. Словом, вибудовуємо вертикаль. Так, поки вона худенька, тендітна, але вона є. Це головне. Тепер перед нами стоїть завдання, щоб цей скелет наріс м'язами.

 

- Познайомте зі складом команди. Чи є футболісти, з ким підписали контракти?

 

- З 22 гравцями контракти вже підписані. Чи багато серед них хмельничан, відразу сказати не візьмуся. Ситуація в тому, що в ДЮФК Поділля ми спочатку набирали дітей зі всієї України. Тому, коли хлопець відіграв в ДЮФК 7 років, мені важко сказати на нього «приїжджий» - чи то із Києва, Житомира, Донецька. Таких я вже вважаю хмельничани.

 

- Що показали контрольні матчі? Ви отримали привід для оптимізму або додаткову їжу для роздумів?

 

- Однозначної характеристики таких матчів не даси. Кожен тренер ставить на товариські ігри певні завдання. Результат часто буває неважливий. Головне - переглянути в ділі нових футболістів. Для нас це теж було першочергове завдання. Футболістів переглядали на тлі більш маститих суперників. Матчі намагалися проводити в основному проти команд першої ліги. Всі матчі проводили по чотири тайми - по два для «основи» і «дубля». Рахунки теж були різні. Зіграли 0: 0 з Буковиною і з ФК Тернопіль, програвали теж не раз, всякі були рахунки - але на них не варто звертати увагу. Взагалі, думаю, не варто зациклюватися на цих результатах.

 

«Що цікавого в дорослому футболі? Люди бігають за зарплату ... »

 

- З огляду на специфіку Поділля - по-перше, як новачка, а по-друге, як проекту на перспективу, які завдання ставите на майбутній сезон? І вони конкретні - під місця, або більш стратегічні?

 

- Перша і головна наша стратегічна задача, як я вже говорив, - вибудувати вертикаль. Ставити якісь цілі щодо виходу в першу лігу сьогодні, щонайменше, смішно. Нам потрібно в першу чергу обкатати молодь в чемпіонаті України. Нехай набираються досвіду, обростають м'язами. Хлопці у нас технічні, швидкі, але досвіду їм не вистачає.

 

Ось вам наочний приклад. Поставили Євгена Шмакова - досвідчений футболіст, пограв і у вищій лізі нашої країни, і за кордоном. Йому б по-доброму треба скинути 15 кілограмів, а він дві таких передачі дав в розріз, які просто зробили всю гру. Все це за рахунок досвіду.

 

- Останнє запитання - теоретичного характеру. Розвиток молоді це чудово, але футболістів на внутрішньому ринку не продають, а за кордоном на них, на жаль, розраховують далеко не ті клуби, які ми звикли бачити по телевізору в Лізі чемпіонів. За рахунок чого ви можете зробити цей проект хоч трішки прибутковим?

 

- Тут все залежить від того, як цей проект розглядати. З позиції бізнесу він апріорі збитковий. Це я вам як бізнесмен говорю. Тому, в такому світлі він навіть не розглядається. У 2010 році, коли я заснував ДЮФК Поділля, у мене народився молодший син. Тому, даний проект більше для душі.

 

Так, мені подобається те, чим я займаюся. Поіменно знаю всіх наших дітей, присутній на всіх іграх. Знаєте, для мене дитячий футбол - це щось особливе, відмінне від дорослого. Так я і дорослий футбол-то ніколи не любив. Ну що там цікавого? Люди бігають за зарплату. Мої діти грають зовсім за інші речі, які набагато цінніші будь-яких грошей. У нас коли проходить «дербі» з місцевим ДЮСШ, на матчі чергує три карети «швидкої допомоги». Хлопці ступають в вогонь - туди, куди не кожен суне ногу. І ось цей дух, ось це «дербі» не оцінити ніякими грошима.

 

- Ви - футбольний романтик.

 

- Слава Богу! На таких-то романтиках і тримається футбол. Якось, пам'ятаю, спілкувався з закордонними фахівцями футболу. І ось голландці говорять: «У вас, в Україні, все по-іншому. Ось якщо ми хочемо команду майстрів, то перше, що ми робимо - це будуємо інфраструктуру. Потім ми робимо дитячу школу. Потім будуємо дитячу академію, і тільки потім замислюємося про команду майстрів. А у вас якось цікаво - спочатку роблять команду майстрів, пишуть гарантійні листи, потім три тури пролітає і знову пишуть гарантійні листи». Тому, як показала практика, європейська система працює краще за українську. І ми пішли по вже перевіреній, протоптаній стежці. По правильній доріжці. Так і вибудовуємо свою вертикаль.

 

- Тоді побажаємо вашому проекту відбутися - і не так, як це було в останні роки існування хмельницької команди, коли все було дуже депресивно щодо гри і результату.

 

- У нас з ними різні цілі - у мене немає мети продавати, заробляти, купувати. У мене мета - награвати, награвати і ще раз награвати. Я дивлюся вперед і сподіваюся на нашу молодь.

 

 

Артур Валерко

При використаннi матерiалiв сайту посилання на сайт обов'язкове!
Шановний користувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ввійти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Користувачу, що знаходиться в групі Гості, не можна залишати коментарі в даній новині.
 

Попередній матч

Чемпіонат України. Друга ліга
25 вересня, Вінниця
team 4:0 team
spacer
"Нива-В"
Вінниця
 
"Поділля"
Хмельницький
 
 

Погода у м.Хмельницький

Погода
Погода у Хмельницькому

вологість:

тиск:

вітер:

 
 

У вигляді календаря

«    Жовтень 2016    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31  

У вигляді списку

Вересень 2016 (25)
Серпень 2016 (17)
Липень 2016 (20)
Червень 2016 (16)
Травень 2016 (12)
Квітень 2016 (11)