«Подiлля» Хмельницький

Фанатський куточок
spacer
Наступний матч
Чемпіонат другої ліги України
?, Початок ?
Хмельницький, СК Поділля
spacer
spacer
team - team
"Поділля"
Хмельницький
 
"Поділля"
Хмельницький
spacer
spacer spacer
 
 

Турнірна таблиця

Першість області
Прем'єр-ліга
Команда I В Н П М О
1 Збруч 14 14 0 0 39-11 42
2 Случ 13 9 2 2 35-15 29
3 Полонія-ДЮСШ№1 14 6 2 6 24-28 20
4 Дунаївці 13 5 3 5 14-12 18
5 Поділля 14 3 6 5 14-17 15
6 Енергетик 14 3 3 8 16-25 12
7 Славута 14 2 3 9 11-25 9
8 Перлина-Поділля 14 2 3 9 15-35 9
Згідно рішення КДК, Перлині-Поділля зараховано технічну поразку в матчі з МФК Славута.
 
 

Опитування

Чи буде "Поділля" у наступному сезоні у другій лізі?


 
 
spacer
» Іван Стасюк: «Нічия з «Ураганом» для мене не є сенсацією»

Отримувач: благодійна організація «Подільський фонд допомоги українській армії».
Банківські реквізити: р/р 26009524495500 в АТ «Укрсиббанк» м. Харків, МФО 351005, ЄДРПОУ 39351791.
Призначення платежу: безповоротна фінансова допомога (або добровільне пожертвування) на потреби української армії.

Іван Стасюк: «Нічия з «Ураганом» для мене не є сенсацією»

Головний тренер ФК «Cпортлідер+» напередодні поєдинку із «Єнакієвцем» відповів на запитання клубної прес-служби
Іван Стасюк: «Нічия з «Ураганом» для мене не є сенсацією»

-Іване Івановичу, для початку декілька слів про себе…

-Народився у красивому мальовничому місті Кам’янець-Подільський. Там розпочав як свою ігрову, так і тренерську кар’єру. Одружений, виховуємо разом з дружиною донечку Уляночку.

-Розкажіть про вашу кар’єру гравця. Який момент в ній Вам запам’ятався найбільше?

-Як я вже раніше казав, розпочинав грати у футбол в своєму рідному місті. Спочатку це були змагання обласного рівня, потім всеукраїнського. В 2000 році, коли я грав у чемпіонаті Чернівецької області, до мене звернулися представники «Буковини», і запропонували мені підписати контракт з цим клубом. Однак вже через декілька днів на мене вийшов агент Скала, який запропонував варіант із «Балтикою» із Калінінграда. Через місяць я вже перебував у розташуванні російського клубу. В наступному сезоні виступав за казахський «Атирау», де став срібним призером чемпіонату країни у вищій лізі. Нажаль, перебуваючи у Казахстані зазнав важкої травми, яка поставила хрест на подальшій кар’єрі професійного футболіста. Найбільше, що запам’яталося – це партнери по командам, адже серед них було багато збірників своїх країн, а також тренери Беньямін Зелькявічус (тренер «Жальгіріса», збірної Литви), Ваїт Хамідович Талгаєв.

-Коли виникло бажання вперше спробувати себе на тренерському містку?

-Явного бажання не було. Все розпочалося, коли я пішов працювати до Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, де тренував студентську команду. Згодом зі своїм товаришем, Олександром Юрчиком, створили місцеву команду «Фортеця», яка була укомплектована переважно студентами вищевказаного навчального закладу.

-Першою вашою командою, де Ви спробували себе в ролі тренера стала «Фортеця» із Кам’янця-Подільського. Яким був секрет успіху цього клубу, комплектованого переважно із місцевих виконавців, адже у 2008 році кам’янчанам вдалося здобути бронзові нагороди чемпіонату України у Першій лізі?

-До цього успіху ми йшли три роки. На мою думку, головний секрет команди полягав в тому, що ніхто в колективі не хапав зірок з неба, тобто всі люди хотіли чогось досягнути і йшли до своєї мети, незважаючи на різні перешкоди. Вдалося створити колектив однодумців, які повірили у мене і у власні сили.

-Як потрапили у ФК «Спортлідер+»?

-На той момент, коли існувала «Фортеця», вона була першопрохідцем футзалу на Хмельниччині. Коли ми виступали у Першій лізі чемпіонату України наші матчі висвітлювала обласна спортивна газета під назвою «Спортлідер+», яку очолював тоді Артем Глас. Таким чином відбулося наше перше знайомство, і в подальшому ми підтримували відносини. Після розпаду «Фортеці» я ще рік пропрацював у дунаєвецькому «Вересті», який тоді виступав у Друзій лізі, а потім вже з’явився варіант із «Спортлідером+». Хмельницька команда тоді якраз готувалася до старту у першому дивізіоні чемпіонату України.

-Які ваші враження від останнього матчу команди, в якому подоляни протистояли на виїзді маститому «Урагану». Що відчували, коли зрозуміли, що вдалося відібрати очки у одного із грандів українського футзалу?

-Чогось надзвичайного не сталося, просто ми зробили те, чого не змогли в попередніх турах. В домашніх матчах, коли зазнавали мінімальних поразок від «Урагану» та «Енергії» теж повинні були набирати залікові бали, однак чогось не вистачало для цього. А у виїзному двобої проти івано-франківців вдалося нав’язати ту гру, яку планували, і результат не забарився. Можливо, нічия хмельничан із «драконами» і стала для когось сенсацією, але не для мене.

-Позаду перша частина регулярного чемпіонату. Як прокоментуєте цей відрізок виступів Вашої команди, а також які перспективи подолян у подальшому?

-Нашою головною проблемою є нестабільність. Ми можемо видати пару-трійку хороших поєдинків, а потім «провалитися». Перш за все це стосується гри з «Енергією», коли ми програли 2:9. Втратило багато очок. Але життя продовжується, і я як тренер, і всі гравці, хочемо довести на що здатні, та тішити хорошими результатами наше керівництво та вболівальників.

-Кращий матч «Спортлідера+» під вашим керівництвом?

-Було багато матчів, які мені сподобалися по самому змісту гри. Можливо, результат, був не той, на який розраховували. Запам’ятовуються, як правило, ті поєдинки, де був здобутий позитивний результат – це наші нічийні та переможні ігри.

-Ваші слова: «Гравцям необхідно прогресувати не кожний місяць чи рік, а кожну хвилину». В чому це повинно виражатися?

-Прогрес, перш за все, полягає в тому, що гравець повинен віддаватися на всі сто відсотків, неважливо чи це тренування, чи контрольна гра, чи поєдинок Екстра-ліги. І тоді рух вгору непомітно дасть про себе знати.

-Ви затятий прихильник футзалістів-універсалів. Це віяння часу чи ваш первинний тренерський постулат?

-Первинним постулатом це точно назвати не можу. Мені більше подобаються футзалісти-універсали тому, що вони можуть рівноцінно діяти на будь-якій позиції та з легкістю підлаштовуються під різноманітні ігрові схеми.

-Ви якось дозуєте гумор на тренуваннях?

-Гумор – це одна із складових спорту. Він з нами присутній завжди, і весь час додає нам позитивних емоцій, які допомагають досягати хороших результатів.

-П’ять речей, без яких не може жити Іван Стасюк як тренер?

-Для мене як тренера саме головне – це робота над собою, постійно шукати шляхи для самовдосконалення.

-Трохи поговоримо про пресу. На прес-конференції після перемоги у Кубку Ліги Ви роздавали подяки: президенту, команді, персоналу. Окрема порція дісталась журналістам. Як я розумію, спілкування з ними – для вас свого роду досвід. Чому Ви навчились завдяки журналістам?

-При спілкуванні з журналістами потрібно ретельно підбирати слова, адже не всі можуть зрозуміти тебе відразу, особливо коли ще не вщухлись емоції після чергового матчу. Мене це навчило так висловлювати власну думку, щоб її в підсумку ніяк не можна було повернути в інший бік.

-Ви закінчили роботу над кандидатською дисертацією на тему: «Побудова тренувального процесу висококваліфікованих гравців у міні-футболі в річному циклі підготовки», яка покликана стати унікальною на теренах України. Яке значення цього доробку на Вашу думку?

-Унікальність – можливо, якось зависоко сказано. Просто це буде перша дисертаційна робота на теренах України, що саме пов’язана із футзалом. Але я впевнений, що усі тренери, які працюють чи раніше працювали в Екстра-лізі, мають такий багаж знань, що для них написання дисертації також не склало б великих труднощів.

-Віталій Кварцяний нещодавно представив власну книгу. У Вас в планах немає подібного?

-Книги є різними. Якщо, до прикладу, це методична література – то плани, звичайно, є, якщо це мемуари – до них ще дуже рано. Важко тоді, коли немає нічого, а коли хтось щось напише, тоді вже можна від цього відштовхуватись. В цьому напрямку я однозначно буду працювати.

-Ви часто вживаєте фразу «наше мислення», маючи на увазі всю команду. Як змусили гравців беззастережно вірити у ваші принципи? Адже зрозуміло, що в першу чергу це ваше мислення…

-Звичайно, коли щось говориш, то не можна цього робити або від свого власного імені, або від імені гравців. Ми – одна команда, повинні думати разом, і тоді буде все гаразд. Саме тому я вживаю фразу «наше мислення».

-Головний принцип Стасюка-тренера?

-Найбільший акцент роблю на чесності та відвертості своїх вихованців.

-Існує якась внутрішня норма, порушення якої буде вартувати місця в складі будь-якому гравцю?

- Можу пробачити гравцю будь-яку помилку, однак ніколи не вибачу того, що підопічні не демонструють старанності та наполегливості.

-Як підтримуєте власну форму?

-Інколи виконую деякі ігрові вправи на тренуваннях разом з гравцями. Крім того, приймаю участь у чемпіонаті Хмельницького, захищаючи кольори «Вентсу».

-Яка ваша тренерська мрія?

-Я вважаю себе патріотом України. Кожному гравцю нашої команди в день народження бажаю потрапити до табору національної збірної. В моєму розумінні – це підготувати гравців, які будуть успішно захищати честь головної команди країни на європейських та світових змаганнях. Буду робити усе можливе, аби «Спортлідер+» демонстрував хороші результати та тішив керівництво клубу та його вболівальників.

-Наостанок, Ваші побажання спортивній громадськості та вболівальникам клубу…

-В першу чергу бажаю їм терпіння. Які б результати на даний момент не демонструвала команда, спортивна громадськість повинна пишатись тим, що у Хмельницькому є клуб Екстра-ліги. Дуже приємно відчувати підтримку вболівальників, саме тоді хочеться виходити на майданчик та досягати позитивного результату.

ФК "Спортлідер+"
При використаннi матерiалiв сайту посилання на сайт обов'язкове!
Шановний користувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або ввійти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Користувачу, що знаходиться в групі Гості, не можна залишати коментарі в даній новині.
 

Попередній матч

Чемпіонат області. Прем'єр-ліга
7 листопада, Білогір'я
team 3:0 team
spacer
"Перлина-Поділля"
Білогір'я
 
"Поділля"
Хмельницький
 
 

Погода у м.Хмельницький

Погода
Погода у Хмельницькому

вологість:

тиск:

вітер:

 
 

У вигляді календаря

«    Квітень 2016    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

У вигляді списку

Березень 2016 (8)
Грудень 2015 (1)
Листопад 2015 (4)
Жовтень 2015 (5)
Вересень 2015 (5)
Серпень 2015 (9)